Dan Brown: Angyalok ​és démonok (Robert Langdon 1.)

Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet – az Illuminátusok – bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.

Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Nem kertelek. Az előző könyves kritikámat (ECC PECC) semmiféle szent akarat sem bírta volna közzétenni mert minden ponton szabotálódott ahol csak lehet.
Így annyit mondok hogy számomra érdektelen sőt kritikán aluli.
Megtaláljátok az oldalon a könyv tag vidit amiben ejtek róla pár szót. Ha esetleg hallani kívántok róla. 

Na de térjünk vissza az Angyalok és démonokhoz. :)
A könyv jól egyensúlyozik a fizika a vallás és a történelmi témák között. Felépít benned egy gondolatmenetet úgymond vágányra tesz... Aztán egy röpke pillanatban teljes pálfordulás és új irány/szemszög és miegymás...
 
A fordulatok jók a sztori követhető és a karakterek nagyon szerethetőek. Ezért jól bele tud merűlni az ember. Jó volt új információkkal gazdagodni és ezért első gondolatom is az volt a könyv letétele után hogy a következő részre is szükségem van.

Nem akarok túl sok dolgot elmondani róla mert félő hogy el spoilerezem az egészet.
Nagyon ajánlom mindenkinek.
Sok - sok infó és még több akció vár rátok. Élmény lesz azt garantálom! :) 



Egy csipetnyi adalékként megnéztem a filmet is. Mivel nem érzem tisztemnek a filmek kritikáját hithű könyvmolyként ezért csak annyit mondok róla: Semmi köze a könyvhöz.
Régebben mikor nem ismertem a könyvet még úgy döcögött a dolog önálló tucatfilmként... De a könyv ismeretében ez szerintem nagyon rossz.
Félreértés ne essék nem várom tőle hogy könyv legyen de filmes szempontból is kiábrándító ahogy az egyébként a tudtukon kívül álló infókat kapdossák elő a zsebeikből...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamvasítási tapasztalataim

KALLOS FLORILLUM FÉNY HAMVASÍTÓ VÉLEMÉNY

DR SACHER'S KÖRÖMVIRÁG KRÉM HOMOKTÖVIS OLAJJAL VÉLEMÉNY