Szappan szerelem a mosásban is! :)

Sajnos a szappan készletemben manapság felhalmozódott jó pár olyan termék mely a bőrt nagyon szárítja de az illata és a tisztító hatása nagyon jó. Ebből kifolyólag bele vetettem magam az alternatív felhasználásba.
Kezdem ugyan is azt érezni hogy nekem ez mosáshoz elengedhetetlen. Fantasztikus illatot ad a ruháknak és remekül kiszedi a foltosodást. Nem véletlen hogy régen is a szappant használták mosáshoz.
Valami furcsa oknál fogva nekünk a ruhák nem illatoztak manapság mosás után. Nem voltak büdösek sem semmi ilyesmi. De kellemes üde illatot vártunk és sehol semmi, Ebből a két tényezőből állt össze a fejembe hogy miért is ne...
Lényegében nem teszek mást mint hogy reszelek egy keveset a ruhák közé. Öblítőt ugyan úgy. és mosószer is megy bele viszont felturbózza a hatékonyságukat!

Jelenleg ez a termék van mosószappan szerepkörben:


Tapasztalat:


30 fokos mosás esetén:
A ruha kellemes üde illatot ad. Enyhén gyöngyvirágos illat. Legtöbb esetben ez a pipacs "fedő" illata.
A ruha puhaságát az öblítővel jobban kihozza. Ilyen hőfokon nem érdemes túl mélyre dörzsölni a szövetbe tehát csupán a szappan reszeléket szórom a ruhák közé.

60 fokos mosás esetén:  Az illat itt talán még intenzívebb mivel a ruhák amiket ilyen hőfokon mosok jóval szennyezettebbek így a szappan bedörzsölésre kerül az elszíneződött területeken min pl.: Zokni sarka vagy munkása ruha. Jól veszi az akadályt és nem marad benne egy kicsi sem a szövetben. A tisztító hatás jelentősen javul.

90 fokos mosás esetén: Ilyen mosás ritkán adódik nálunk. Ezen a magas hőfokon már csak szőnyegeket szoktunk mosni de azt jó alapos szappanos dörzsölés után. Még a penészfolt is teljesen eltüntethető.

Összességében nagyon elégedett vagyok és örülök hogy találtam megoldást a mosási problémáimra hetekkel ezelőtt nem is gondoltam volna hogy ilyen egyszerűen és költséghatékonyan jutok eredményre. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamvasítási tapasztalataim

KALLOS FLORILLUM FÉNY HAMVASÍTÓ VÉLEMÉNY

DR SACHER'S KÖRÖMVIRÁG KRÉM HOMOKTÖVIS OLAJJAL VÉLEMÉNY