Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista (Agatha Raisin 6.) véleményem

Leírás:

Agatha Raisin otthagyja álmos cotswoldi faluját, Carselyt, hogy üldözőbe vegye a szerelmet – és egy gyilkosra bukkan. Miután faképnél hagyták az oltár előtt, követi menekülő vőlegényét, James Laceyt Észak-Ciprusra, ahol ahelyett, hogy élveznék az eltervezett nászutat, egy diszkóban tanúi lesznek egy tenyérbe mászó turista meggyilkolásának. Ármány és gyilkosságok sorozata veszi körül a valószínűtlen párost, s Agatha most sem hazudtolja meg kotnyeles természetét: szívós nyomozásba fog…
A regény pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra az angol turistákról, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel, mely olyan perzselő, akár a ciprusi napsütés!

Most jövök én:

Szóval a lelkesedésem a könyv sorozat iránt nem csak folytonosan esik hanem egyenesen zuhan.
Ismét azt veszem észre hogy minden egyes szereplő hasadt elméjű deviáns és nem csupán a gyilkos. Az a gond hogy egyre kevesebbnek találom a jó ötletek számát míg a degenerált érzelmek elviszik a mű igazi velejét ami nekem a báját adta az elején.
Mert mivel is van most dolgunk? Külföld, mániákus férfi követés, hiszti, isznak mint a gödény, halál, hiszti, isznak mint a kefekötő , közösülés, hiszti, álszenteskedés, részegek megint, hiszti, vita, vita, vita, vita, már megint be vannak baszva, klimax hiszti, halál, szomorúság, rejtély megoldás, hiszti. Igen a könyv ezzel zárul... mi mással mint hisztivel.
Sajnos a könyv nem képes elengedni azokat a karaktereket akik csak az időkitöltő problémázást csinálják és engem ez valamiért undorral vegyes unalommal tölt el.
Sőt itt semmi humorfaktor nincs a dologban. Legalább is én nem sok viccet látok a kielégítetlen ötvenes csatakancákban. De ha még csak a főszereplő lenne ilyen de nem. Itt mindenki az...
Az a gondolat állt össze a fejemben hogy a sorozatnak a fele hosszra kellett volna korlátozódni minimalizáltabb szerelemféltéssel. Igazából nagyon kíváncsi vagyok az elkövetkező részekre. A címek és a könyv borítók jó dolgokkal kecsegtetnek de kezd a fényük kissé megkopni.
Viszont terveim szerint más típusú könyvét is elolvasom az írónőnek hogy tudjak a művei között kicsit tájékozódni. Hogy mire is véljem ezt a zuhanórepülést.

Ha minden könyvet elolvastam biztos írok egyenként minden lényeges szereplőről személyiség elemzést.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamvasítási tapasztalataim

KALLOS FLORILLUM FÉNY HAMVASÍTÓ VÉLEMÉNY

DR SACHER'S KÖRÖMVIRÁG KRÉM HOMOKTÖVIS OLAJJAL VÉLEMÉNY