Ecset tisztítás és ápolás

Miért kell tisztítani az ecseteket?
A sminkelés során az ecset szőrébe jutó festék és bőrdarabok a baktériumok melegágya. Ezt a rengeteg kórokozót vissza juttatni az arcunkra nem egészséges.
Szemünk környéke nagyon érzékeny terület. Könnyen gyulladást eredményezhet ha az ecset nem megfelelően van fertőtlenítve, Pláne ha hajlamosak vagyunk árpára és hasonló nyavalyákra,

Hogyan is tisztítom az ecseteimet?
Első körben baba olajat öntök egy kis pohárkába. Ebbe teszem bele az ecset fejét és körkörösen mozgatom. Ha kellően kiengedte a festéket zsebkendőbe vagy valamilyen rongyba leitatjuk róla az olajat.

Második lépésként vízzel elegyített magas glicerin tartalmú tusfürdőben ugyan olyan körkörös mozdulattal tisztítom. Itt már nem színeződik el annyira sem a zsebkendő sem a pohárkában a víz.

Harmadszor pedig alkohol tartalmú oldatban ismétlem meg a megszokott fent említett lépéseket. Így fertőtlenítésen is átesik az ecset nem csak ápoláson és tisztításon.
Ezután már csak száradni kell az ecseteket hagyni.


Miért pont babaolaj?
Az olaj puhítja az ecset szőrét és könnyíti a festék kioldását épp ezért nagyon praktikus. De mivel bőrünk nem minden olajra reagál feltétlenül jól ezért olyan terméket érdemes használni ami már tesztelten nem irritálja azt.


Ti hogyan tisztítjátok és ápoljátok az ecseteiteket? Válaszaitokat írjátok meg kommentben! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamvasítási tapasztalataim

KALLOS FLORILLUM FÉNY HAMVASÍTÓ VÉLEMÉNY

DR SACHER'S KÖRÖMVIRÁG KRÉM HOMOKTÖVIS OLAJJAL VÉLEMÉNY